+38 (04744) 3-22-13
Меню

Зустріч студентів з представниками ДСНС України міста Умань

26 квітня 2023 року в актовій залі Уманського НУС була проведена зустріч студентів з представниками ДСНС України міста Умань.

Студенти 11 мб-а групи разом з іншими ознайомлювались з правилами техніки безпеки під час повітряної тривоги.

Представники МНС надали інформацію про необхідність «тривожної валізи» та перелік найбільш необхідних речей: копії документів. Заздалегідь зробіть копії паспорту, автомобільних прав, документів на нерухомість, дитячих документів та інших. Дублікати ключів від дому та автомобіля. Гроші – обов'язково покладіть карти чи готівку. Мобільний телефон з зарядним пристроєм. Можна купити недорогі телефони, які довго тримають заряд. Засоби зв'язку допоможуть бути в курсі подій певний час. Ліхтар з батарейками. Механічний годинник – щоб завжди знати актуальний час. Інструменти – мультитул, скотч, запальничка, складаний ніж. Набір голок та ниток. Посуд – ложка, чашка, похідний казанок, турка. Для приготування їжі в будь-яких умовах. Бажано, щоб весь посуд був залізним. Засоби гігієни – зубна паста, щітка, вологі серветки, туалетний папір, жіночі прокладки. Одяг. Бажано брати речі, які займають мало місця. Покладіть кілька пар шкарпеток та спідньої білизни, штани, светр, рукавиці, шапку, плащ-дощовик, зручне взуття. Горілка чи медичний спирт. Для обеззаражування та розведення вогню.

Обов'язково укомплектуйте аптечку для надзвичайної ситуації. Не забувайте, що всі ліки мають строк придатності. В аптечку варто покласти парацетамол, антибіотики в порошках, очні краплі, активоване вугілля, жарознижувальні засоби, ліки проти кишкової інфекції і діареї (фталазол, іммодіум тощо), ліки проти отруєння (атоксіл). Не забудьте покласти йод, бинти, вату та лейкопластир.

У валізу варто покласти їжу, що довго зберігається, легко готується та має високу калорійність. Візьміть рибні консерви, тушонку, галети, супові набори, макарони та крупи. Рекомендується також купити калорійні солодощі з великим терміном зберігання: згущене молоко, шоколад, "снікерси".

Галина КОВАЛЬ, старший викладач кафедри загального землеробства