+38 (04744) 3-22-13
Меню

Вшанування пам’яті видатного вченого у галузі землеробства Симона Самійловича Рубіна

Становлення і розвиток Уманського національного університету садівництва тісно пов’язані з іменами відомих учених, які тут працювали і зробили вагомий внесок у розвиток вітчизняної і світової науки.

Серед них чинне місце належить видатному вченому у галузі землеробства, лауреату Державних премій СРСР і УРСР, заслуженому діячу науки УРСР, заслуженому працівнику вищої школи УРСР, доктору сільськогосподарських наук, професору, завідувачу кафедри загального землеробства Симону Самійловичу Рубіну (1900–1985), чий життєвий шлях становить цілу епоху українського наукового та суспільного розвитку.

Саме тому до 180-річчя від дня заснування університету, колектив кафедри загального землеробства, на чолі із завідувачем кафедри, доцентом Олександром КАРНАУХОМ, заступником декана факультету агрономії, доцентом Андрієм НОВАКОМ та старшим лаборантом Юлією ЖМУДЕНКО відвідали могилу С.С. Рубіна та здійснили прибирання та впорядкування прилеглої території навколо місця поховання вченого зі світовим ім’ям, відомого далеко за межами України, талановитого організатора аграрної науки, натхненника унікальних експериментів у садовому і польовому землеробстві.

Багато учнів професора С.С. Рубіна нині вже самі досягли вагомих наукових результатів – працюють у дослідних інститутах, очолюють університети, факультети, кафедри, обрані членами-кореспондентами, дійсними членами академій наук, майже у кожного з них є свої аспіранти та докторанти. Вони стали честю, гордістю і славою С.С. Рубіна та Уманського національного університету садівництва. Переважна більшість їх працювала і нині працює в УНУС.

Віталій БОРИСЕНКО, доцент кафедри загального землеробства