+38 (04744) 3-22-13
Меню

Виховна година на тему: «Освіта і навчання в умовах адаптивного карантину»

Сьогодні 1 вересня 2020 року у День Знань для студентів 33-аг групи факультету агрономії відбулась перша у новому навчальному році виховна година на тему: «Освіта і навчання в умовах адаптивного карантину», адже безпека навчального процесу – понад усе. На якій студенти детально дізналася про заходи безпеки, яких мусять нині притримуватися в умовах адаптивного карантину, аби уникнути та мінімізувати розповсюдження хвороби СОVID-19.

Як і всі викладачі кафедри загального землеробства, Віталій Борисенко, ознайомлений з «Тимчасовими рекомендаціями щодо організації та протиепідемічні заходи у закладах освіти в період карантину», доступно розповів про індивідуальні заходи профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби для зацікавленої молоді. Здобувачі освіти з розумінням ставляться до піклування з боку викладачів, адже один колектив – єдиний механізм, який має працювати синхронно та злагоджено, особливо у такій складній епідеміологічній ситуації.

Основними правилами й аспектами нині в організації освітнього процесу, наголосив доповідач, мають стати:серйозне та терпиме ставлення всіх учасників навчального процесу в умовах адаптивного карантину; дотримання санітарних-гігієнічно правил поведінки (індивідуальні засоби безпеки, антисептики, маски, дотримання графіку дезінфекції поверхонь і провітрювання аудиторій);недопущення до навчального процесу осіб, які потребують самоізоляції, а це: підвищена температура тіла (від 37оС і вища), ознаки ГРВІ, хворобливий стан, слабкість, загальне нездужання; наявність у кожного учасника навчального процесу антисептичних засобів для знищення патогенних бактерій і питної води; обов’язкове користування лише індивідуальним канцелярським приладдям.

Він закликав присутніх бути уважними до одногрупників і викладачів, вчасно виявляти ознаки захворювання, адже це допоможе налагодити механізми, які працюватимуть ефективніше при запобіганні небезпечної хвороби.

Віталій Борисенко, ст. викладач кафедри загального землеробства, куратор 33-аг групи