+38 (04744) 3-22-13
Меню

Відкриття пам′ятних меморіальних дошок видатним вченим

Історію університету творили і творять люди. В першу чергу – професорсько-викладацький склад університету та випускники. Саме від їх здібностей залежить навчальний процес та імідж університету.

24 квітня 2019 року в рамках відзначення 175-річчя Уманського НУС відбулось урочисте відкриття меморіальних дошок видатним вченим-аграріям, які все життя присвятили науці і виховали не одне молоде покоління науковців, які і досі працюють в університеті. Серед них: Карасюк Іван Маркіянович (1923-2015) − доктор с.-г. наук, професор, український вчений у галузі агрономії, почесний член товариства ґрунтознавців і агрохіміків України та Шкварук Микола Матвійович (1898-1984) − доктор с.-г. наук, професор, який створив наукову школу з вивчення ґрунтів, займався системами обробітку та удобрення сільськогосподарських культур для підвищення родючості, захисту й збереження ґрунтового покриву.  Вони є авторами і співавторами ряду підручників, навчальних посібників, монографій, нарисів.  

Окрім студентів, які були присутні на урочистій лінійці присвяченій відкриттю меморіальних дошок, біля навчального корпусу № 1 зібралися послідовники, викладачі та керівництво факультету агрономії.  

Вшановуючи пам’ять Івана Маркіяновича і Миколи Матвійовича, ми зберігаємо традиції, які започаткували ці видатні учені і талановиті педагоги, продовжуючи справу їхнього життя. Адже, як мудро колись сказав відомий філософ: “Життя тих, хто пішов від нас, продовжується в пам’яті живих”.

Віталій Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства