+38 (04744) 3-22-13
Меню

Відкрите лабораторно-практичне заняття на кафедрі загального землеробства

14 листопада 2019 р. відбулось відкрите лабораторно-практичне заняття викладача кафедри загального землеробства Коваль Галини Володимирівни з дисципліни «Землеробство» на тему: «Освоєння запроектованої сівозміни та складання ротаційної таблиці» для студентів 3-го курсу факультету агрономії. 

На занятті були присутні професор кафедри Єщенко Володимир Омельянович, старший викладач, к.с-г.н. Борисенко Віталій Володимирович та викладач Калієвська Інна Анатоліївна.

На початку заняття викладач оголосила тему, план та мету. Під час заняття було продемонстровано, як складається переходова таблиця відіснуючої до запроектованої сівозміни. Перехід до запроектованої сівозміни повинен бути здійснений, як правило, за два-три роки. 

Також було пояснено, що після освоєння сівозміни складається ротаційна таблиця, яка являє собою план розміщення культур у кожному полі на всю її ротацію. В наступні роки на кожному полі культури розміщуються згідно схеми запроектованої сівозміни. 

У процесі лабораторного заняття матеріал був продемонстрований у вигляді презентації, який легко сприймався як студентами, так і викладачами.

Викладач на достатньому рівні провела лабораторно-практичне заняття. Заняття мало не лише теоретичний зміст, але й практичне значення для майбутніх спеціалістів.

 В.В. Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства