+38 (04744) 3-22-13
Меню

Відкрите лабораторне заняття англійською мовою з дисципліни «Агрометеорологія» на тему: «WEATHER AND ITS FORECAST. SYNOPTIC MAP»

27 квітня 2023 року для студентів першого курсу факультету агрономії  було проведено відкрите лабораторне заняття англійською мовою з дисципліни «Агрометеорологія» на тему: «WEATHER AND ITS FORECAST. SYNOPTIC MAP», яку підготував викладач кафедри загального землеробства – доцент Андрій НОВАК.

Погода — це стан атмосфери, який визначається сукупністю багатьох метеорологічних показників у даний момент на даній території, характеризується значною мінливістю та різноманітністю.

Щоб завбачити погоду, треба знати, які фізичні процеси у даний період відбуваються в атмосфері, які їх закономірність та інтенсивність, тому для прогнозування погоди ведуть метеорологічні спостереження через короткі періоди часу (наприклад, через 3, 6, 12, 24 год). Одержані дані систематизують і на їх основі складають синоптичну карту, яка являє собою географічну карту, на яку умовними позначеннями нанесені результати спостережень метеостанцій та метеорологічні показники, одержані за попередній період. 

Студенти навчалися передбачати погоду за різних методів та за сучасними сайтами та давали характеристику очікуваним змінам погоди на підставі синоптичної карти.

Андрій НОВАК, доцент кафедри загального землеробства