+38 (04744) 3-22-13
Меню

В Уманському НУС обговорювали стан і перспективи розвитку мінімалізації обробітку ґрунту в сучасних соціально-економічних умовах України

З метою узагальнення наукових і практичних досягнень у галузі вирощуванням культурних рослин на основі методів раціонального та ефективного  обробітку ґрунту та підвищення його родючості 14  березня на кафедрі загального землеробства Уманського національного університету садівництва відбувся науково-практичний семінар «Мінімалізація обробітку ґрунту в сучасних соціально-економічних умовах».

У семінарі взяли участь: генеральний директор ТОВ «Седна-Агро» (м. Монастирище) Олег Станіславович Яровий, менеджер з розвитку продуктів ТОВ «DSV-Україна» (м. Київ) Олександр Володимирович Коваленко, регіональний представник ТОВ «Unifer» в центральній Україні  (м. Каховка) Максим Валерійович Калієвський, викладачі, аспіранти та студенти випускових курсів факультету агрономії.

Розпочалось засідання  з вітального слова Олександра Леонідовича Бурляя, завідувача відділу інтелектуальної власності, комерціалізації та трансферу технологій, кандидата економічних наук, доцента.

Також з вітальним словом до учасників семінару звернувся декан факультету агрономії, доктор сільськогосподарських наук, професор    Сергій Петрович Полторецький, який відзначив вагому роль кафедри у розвитку наукових досліджень та підготовці висококваліфікованих фахівців для аграрного сектору.

Відкриваючи семінар, завідувач кафедри, доцент Олександр Борисович Карнаух наголосив на необхідності проведення таких інформативних зустрічей.

Генеральний директор ТОВ «Седна-Агро»  Олег Станіславович Яровий ознайомив присутніх з діяльністю компанії, яка спеціалізується на торгівлі засобами захисту рослин, продажу насіння кукурудзи, соняшника, ріпака, зернових та сої, продажу мінеральних і листових добрив, сервісному консалтингу та агромоніторингу. Доповідь була дуже змістовна і стосувалась основних викликів для людства у сільському господарстві та майбутнього агровиробництва.

Цікавим був виступ доктора сільськогосподарських наук, професора Єщенка Володимира Омельяновича на тему: «Теоретичні основи мінімалізації механічного обробітку ґрунту та перспективи її використання в сучасному землеробстві».

Менеджер з розвитку продуктів ТОВ «DSV-Україна» Олександр Володимирович Коваленко під час своєї доповіді також зупинився на діяльності своєї компанії, яка є однією з ведучих німецьких селекційних компаній, в центрі діяльності якої заходиться виведення нових сортів та гібридів рослин для сільського господарства та розповів присутнім про елементи запровадження точного землеробства в умовах сучасного аграрного сектору.

Продовжив засідання регіональний представник ТОВ «Unifer» в центральній Україні  Максим Валерійович Калієвський, який представив інноваційні рішення в технологіях живлення рослин за допомогою новітніх багатофункціональних добрив та висококонцентрованих суспензії з  буферним ефектом робочого розчину і нейтральним pH 7, що створюють oптимальний рівень pH для стабільності ЗЗР та для засвоєння поживних речовин через листя, які використовуються для обробки насіння та позакореневого підживлення. Зазначений виступ супроводжувався наочною презентацією представлених препаратів та механізмом їхньої дії. 

Гість семінару кандидат с-г. наук, доцент Сигида Віктор Прокопович, якого доля пов`язує з нашим університетом майже півстоліття, висловив щиру вдячність організаторам даного заходу і побажав натхненної роботи, ентузіазму та успіхів у подальшій наполегливій праці.

Загалом учасники семінару відмітили важливість та високу професійність зібрання, з огляду на його практичне спрямування та наголосили на необхідності подальшого проведення аналогічних заходів.

Наприкінці зустрічі гості семінару відзначили співпрацю з факультетом агрономії, який у 2018 році відсвяткував поважний ювілей 150-річчя з дня заснування та побажали ще мінімум стільки ж років наукового, щасливого та плідного існування!

Борисенко В.В., старший викладач кафедри загального землеробства