+38 (04744) 3-22-13
Меню

”Таємничими підземеллями монастиря Василіанів”

Василіянський монастир є однією з найстаріших будівель Умані. Він був побудований графом Потоцьким у 1784 році. На території монастиря була побудована греко–католицька школа. Споруда мала ще й оборонне значення. Стіни – завтовшки метр. У 1832 році будівлю зруйновано і передано у володіння місцевій владі, тут працювали судді. Під будівлею є величезний підвал та мережа підземних ходів, які прокладали в 17–18 століттях. За легендами, у цих підвалах гайдамаки заховали скарби і чимало охочих намагалося їх розшукати.

”Таємничими підземеллями монастиря Василіанів” – саме таким маршрутом 2 листопада провели екскурсію для студентів факультету агрономії співробітники Державного історико-архітектурного заповідника “Стара Умань”.

Організатором даного заходу був викладач кафедри загального землеробства Борисенко Віталій Володимирович.

У виховному заході взяли участь студенти  групи 14-АК.

Студенти з цікавістю слухали розповідь про історію монастиря від заснування і до сьогодні, сповнену величних і трагічних подій, про побут монахів, про життя учнів і послушників, про те, куди ведуть підземні ходи із монастиря та відчули подих минулих часів, згадали імена яскравих особистостей, чиї долі нерозривно вплетені у долю рідного міста.

Від екскурсії всі отримали величезне задоволення – вона була вельми цікава і змістовна. Студенти залишились із гарним настроєм і новими знаннями про історію міста, в якому навчаються.

Куратор 14 -ак групи – викладач кафедри загального землеробства В.В. Борисенко

Матеріали