+38 (04744) 3-22-13
Меню

Святкування Колодія та наближення весни

В Україні в усі часи головним обрядом масляного тижня були «колодки». Звідси і назва – Свято Колодія. За традицією в цей час влаштовуються народні гуляння, смажаться найсмачніші сирники та готуються вареники з сиром та галушки, а всі дійства направлені на те, щоб прогнати зиму і розбудити природу від сну. В цей тиждень, до Великого посту, всі намагались помиритись. Пробачити старі образи та попросити пробачення у інших, тому Колодія часто називають святом «примирення».

В рамках святкування Колодія студенти 23-аг, 22-а, 32-а, 41-а і 21-ак групи разом з викладачами кафедри загального землеробства: Віталієм Борисенком, Сергієм Усиком, Галиною Коваль, Юрієм Накльокою та Андрієм Новаком готували смачні традиційні страви: сирники, галушки з сметанно-грибним соусом, вареники з сиром та млинці з різними смачними начинками та частували усіх охочих та гостей свята.

В театралізованій постановці школярам та студентам колоритно вдалося розкрити обрядовість свята Колодій, яке було наповнене веселощами, піснями, жартами, тією щирою українською гостинністю, яка, певно, найбільш притаманна саме нашому народу.

В.В. Борисенко, куратор 23-аг групи, старший викладач кафедри загального землеробства