+38 (04744) 3-22-13
Меню

Рубіновські читання кафедри загального землеробства

16 травня на кафедрі загального землеробства у лекційній аудиторії № 33 відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Рубіновські читання», присвячена 175-ти річчю Уманського національного університету садівництва. У засіданні взяли участь викладачі, аспіранти та студенти випускових курсів факультету агрономії.

Розпочалось засідання  з вітального слова завідувача кафедри, доцента Олександра Карнауха, який високо оцінив наукову, організаційну, педагогічну та громадську діяльність відомого вітчизняного вченого та професора Симона Самійловича Рубіна, чиї фундаментальні дослідження в галузі садового та польового землеробства набули визнання і значного поширення як у нашій країні так і  за кордоном. 

Потім засідання продовжилось і з доповіддю «Рівень інтенсифікації зяблевого обробітку ґрунту та фітосанітарний стан посівів короткоротаційної сівозміни Правобережного Лісостепу України» виступила викладач кафедри Галина Коваль і продемонструвала результати власних досліджень.

Виступ викликав жваву дискусію у якій прийняли участь: продовжувач справи С.С. Рубіна, доктор сільськогосподарських наук, професор Володимир Єщенко; керівник відомої у світі наукової школи з живлення плодоягідних рослин та оптимізації родючості ґрунту в їхніх насадженнях, доктор сільськогосподарських наук, професор Петро Копитко; доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри агрохімії і ґрунтознавства Григорій Господаренко та декан факультету агрономії, доктор сільськогосподарських наук, професор Сергій Полторецький.

Учасники конференції відмітили масштабність і різноплановість діяльності С.С. Рубіна, його наукового доробку світового рівня та підкреслили необхідність відтворення історичної пам’яті про одного з найвидатніших представників когорти учених-рільників минулого століття.

 Віталій  Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства