+38 (04744) 3-22-13
Меню

Розпочалася весняна посівна ярих культур

Період весняно-польових робіт майже завжди характеризується великим обсягом завдань. Максимальне наближення тривалості робіт до оптимальних агротехнічних строків забезпечує диференційований підхід до кожного поля, в першу чергу, застосування такої технології підготовки ґрунту, сівби, догляду за посівами, за якої буде забезпечена необхідна якість і відповідно, високий результат.

На дослідних ділянках кафедри загального землеробства факультету агрономії Уманського НУС проведено висів ярих зернових колосових культур – ячменю та пшениці з дотриманням глибини та норм посіву зерна.  

Ці культури умовно відносять до культур раннього строку сівби, а сіють максимально рано – одразу з настанням фізичної стиглості ґрунту. Це пов’язано із тим, що вони вимогливі до вологи в ґрунті. Температура верхнього шару ґрунту, де має розміститися насіння культури, повинна становити +2 – +3°C. Цей період становить максимум 7 днів. Ефективне використання вологи рослинами в цей час сприяє швидкому їх росту та розвитку і активної конкуренції з бур’янами в майбутньому.

Борисенко В.В., старший викладач кафедри загального землеробства