+38 (04744) 3-22-13
Меню

Пам’яті героїв майдану

А сотню вже зустріли небеса..

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров´ю перемішана сльоза…

А батько сина ще не відпускав..

Й заплакав Бог, побачивши загін:

Спереду – сотник, молодий, вродливий

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній сивий-сивий…

І рани їхні вже не їм болять…

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла…

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Події Майданів змінили народ, його погляди, мрії та віру у своє європейське майбутнє, об’єднали нас у спільній боротьбі за свою Батьківщину, за свободу, гідність, за право на майбутнє. В цей день ми відаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Студентами факультету агрономії облаштовано символічний куточок пам’яті, де перед портретами Героїв Небесної Сотні було запалено свічу Пам’яті. 

У кабінеті традиційного українського побуту студентами 12-а та 21-а груп (куратори Галина Коваль, Юрій Накльока) разом з провідним бібліотекарем Наукової бібліотеки Уманського НУС Наталією Михайловою було проведено читання поезій під назвою «Герої не вмирають».

Запалюючи символічну свічку пам’яті та передаючи її з рук в руки, студенти читали вірші Алекса Пірса, Любові Гриник, Людмили Максимлюк, Христі Полянської, Тетяни Власової, Надії Дідух, Оксани Максимишин та інших авторів.

Сьогодні боротьба за незалежність України, її суверенітет, кордони продовжується, і від зовнішньої агресії нас захищають такі ж патріоти й щирі люди, які були на Майданах міст та містечок нашої країни. Відзначаючи річницю Революції Гідності, ми  творимо  історію, яку пишемо  разом.

В.В. Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства