+38 (04744) 3-22-13
Меню

Академічна доброчесність, виявлення та запобігання академічному плагіату у здобувачів вищої освіти

"Будьте чесні і з собою, і людьми.

Завжди робіть все вчасно,

ніколи не здавайтеся,

йдіть до своїх цілей,

навіть якщо все погано."

Стів Джобс

Вищі навчальні заклади нашої держави зараз перебувають на активній стадії реформи освітнього процесу, обов’язковою складовою якої є наявність високого рівня академічної доброчесності. 

Саме тому, 25 лютого 2020 року викладачами кафедри загального землеробства для студентів своїх кураторських груп  факультету агрономії була  організована інформаційно-консультативна виховна година на тему: «Академічна доброчесність, виявлення та запобігання академічному плагіату у здобувачів вищої освіти».

Слід відзначити, що в Уманському НУС вже прийнято та впроваджено «Кодекс академічної доброчесності». Університет понад три роки активно здійснює співробітництво із підприємством «Антиплагіат».

В рамкам даного заходу, доцент кафедри загального землеробства Сергій Усик,  з задоволенням розповів присутнім про роль комп’ютерної допомоги з перевірки наукових робіт у житті сучасного закладу вищої освіти, адже саме запропонований сервіс допомагає вирішити безліч питань і звільнити професорсько-викладацькому складу університету неймовірну кількість часу.

Завдяки поєднанню надсучасних технологій та інтуїтивного дизайну, Unicheck допомагає підвищити якість оригінальних текстів, а не просто вказує на текстові збіги, також широке коло інструментів і зрозумілий інтерфейс роблять Unicheck оптимальним рішенням для тих, хто хоче створити максимально автентичний текст. Отже, потужний інтелектуальний сервіс – це саме те, чого бракує кожному сучасному освітянину. 

Доповідач охоче відповів на всі запитання та побажав успіхів в написанні та оформленні дипломних робіт згідно усіх вимог.

В.В. Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства