+38 (04744) 3-22-13
Меню

Збір урожаю яблук студентами-агрономами

Виробнича практика для студентів є чудовою можливістю закріпити та засвоїти весь багаж теоретичних знань отриманих в аудиторіях університету. Основними її завданнями являються адаптація молоді до конкретних виробничих умов і наступне вдосконалення професійних умінь і навичок, оволодіння сучасною технологією та прогресивними методами виконання робіт на виробництві, розвитку інтересу до своєї професії і прагнення до подальшого вдосконалення своєї кваліфікації. 

Більшість думає, що практика це нудний і тривалий процес, але насправді, коли ти заходиш у колекційно-сортовий сад, ти знайомишся із цілим світом природи. Пізнаєш не тільки дерево і поле, а кожне плодове утворення, кожну комашку, кожну рослинку та навіть хворобу.

Під часу збору, молоді майбутні професіонали познайомились із великим багажем сортів та клонів плодових дерев, а саме: Чемпіон, Моді, Фуджі, Джонаголд Дакоста, Айдаред, Голден Делішес та багато інших.

 Та насправді збір урожаю не така легка робота, як це вважають деякі люди. Щоб зберегти зірване яблуко і реалізувати його на ринку у привабливому і товарному вигляді, потрібно почати ще із його зривання. Його потрібно класти у ємкість надзвичайно обережно щоб не травмувати його і обов’язково із черешком (так воно довше зберігається). Наступна стадія це зберігання плодів у холодильному приміщенні за відповідної температури, вологості, газового середовища, щоб протримати його до найвигіднішого періоду реалізації.

Але незважаючи на труднощі, потрудилися на славу. Під керівництвом кураторів 13 –аг і 12-а груп Борисенка Віталія Володимировича та Усика Сергія Васильовича і представників інститутської бригади студенти швидко заповнювали контейнери ароматними плодами. Оскільки якість урожаю була високою, то збирали яблука попередньо сортуючи. Також вони мали змогу ознайомитися із сучасними сортами яблуні та основними злісними шкідниками саду. 

 Додому поверталися із гарним настроєм, відчуттям добре виконаної роботи та новими знаннями з технологій вирощування плодів і правильного здорового харчування, яке включає щоденне споживання свіжих фруктів та овочів. 

 Борисенко В.В., старший викладач кафедри загального землеробства, куратор 13-аг групи