+38 (04744) 3-22-13
Меню

Спогади дитини війни

Виховуючи компетентністну особистість, не можна оминути і  патріотичне  виховання на прикладі життя реальних людей. Напередодні святкування 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення,  Дня Перемоги 8 травня 2019 року в Уманському національному університеті садівництва, на факультеті агрономії відбулася зустріч з дитиною війни Віктором Сигидою.

Із далеких воєнних років у нього залишилося чимало спогадів, якими він охоче поділився з студентами I-III курсів. Дитинство, війна, школа, Бобринецький сільськогосподарський технікум, студентські роки в Уманському сільськогосподарський інституті, трудовий шлях від агронома до директора Верхняцької дослідно-селекційної станції, захист дисертації на ступінь кандидата сільськогосподарських наук, отримання вченого звання доцента і  довга майже 40-річна педагогічна, наукова і видавнича діяльність, якого пройшла в Уманському національному університеті садівництва. 

Під час зустрічі відбулась презентація книги Віктора Сигиди «Заповідь батька», в якій автор детально виклав спогади та розповіді батька, який пройшов війну і наблизив перемогу над нацизмом та став для нащадків великим прикладом любові до майбутніх поколінь.

Напевно, тільки та людина, яка бачила війну дитиною, яка пережила війну дитиною може розповісти сучасній молоді про те, що  таке війна з її жахами, страхом, загибеллю людей, які стали близькими. 

Ми ж зичимо Віктору Прокоповичу довгих років життя і сподіваємось, що ще не одне покоління студентів зможе  задати йому запитання, аби дізнатися більше, зрозуміти більше, стати мудрішим.

Віталій Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства