+38 (04744) 3-22-13
Меню

«Сила нескорених»

Напередодні Дня українського козацтва та свята захисників України 11 жовтня в читальній залі Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбулася зустріч студентського активу з учасниками бойових дій на сході України та волонтерами. На захід завітали четверо військовослужбовців: Андрій Павленко, Олексій Грабовенко, Максим Вакулик та Роман Чашурін.

Зустріч здебільшого було побудовано у вигляді діалогу між студентами та військовими. Кожен з них коротко розповів про себе, про службу в армії та безпосередньо про війну на сході.

Студенти 14-ак групи активно взяли участь у діалозі з військовослужбовцями та задавали запитання різного характеру: починаючи від озброєння і закінчуючи вибором позивного на передовій. Завдяки відповідям та спогадам військових перед молоддю сформувалась чітка картина бойових дій у зоні АТО та умов перебування на лінії зіткнення з ворогом.

Невідомо, скільки ще триватиме війна. Прагнення миру – я переконаний бажання кожного українця. Але війна – це не тільки гуркіт гармат, танків, не лише бої. Мир неможливий до того часу, поки кожен з нас не наведе лад у власній душі, визначиться з духовними цінностями, стане більш терплячим до людей навколо. І коли кожен буде жити в гармонії з собою, я маю надію, що справедливість та мир знову запанують на просторах єдиної України!

Куратор групи – викладач кафедри загального землеробства В.В. Борисенко