+38 (04744) 3-22-13
Меню

Ознайомлення з умовами праці Уманського міського відділу поліції

Робота з молоддю в університеті є пріоритетною. Вона охоплює усі сфери життєдіяльності: навчально-виховну, науково-дослідну, спортивно-оздоровчу, побут, відпочинок, дозвілля. Чималу роботу з молодим поколінням проводять куратори академічних груп, приємним обов’язком яких є виховання енергійних, розумних, знаючих свої права і обов’язки, а головне патріотично налаштованих людей, які серцем і душею вболівають за свою країну.

З цією метою 12 квітня студенти 14 – ак групи відвідали Уманський міський відділ поліції. Нас зустріла Вінницька Ірина Анатоліївна, майор поліції, старший інспектор ювенальної превенції Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, яка люб’язно погодилась розповісти нам про робочі будні правоохоронців та провести невеличку екскурсію по відділку. При вході до Відділу розміщено дошку оголошень із графіком прийому громадян керівництвом та скринькою для звернень. Одразу за сходами розташований контрольно-пропускний пункт з постовим.

Ескурсія розпочалось з чергової частини, де приймають повідомлення і скарги від громадян про скоєння правопорушень та злочинів. Чергова частина працює цілодобово.  

Далі ми відвідали кімнату для очікування, яка обладнана місцями для роботи (стільці, стіл), внутрішнім телефоном, є книга скарг, а також інформаційні стенди.

Потім, ми поспілкуватись з Ковалем Олександром Володимировичем, т. в. о. заступником начальника, начальником кримінальної поліції, який наголосив, що профілактична робота – один із головних напрямків роботи працівників кримінальної поліції. Адже, скоєний  злочин – це вже наслідок, а щодо причин, то вона криється у повній юридичній неграмотності, у безвідповідальності навколишніх людей. А ще – у байдужості. Якщо вперше не зупинити молоду людину, якщо вперше їй все зійде з рук, то вона повірить у власну безкаранність. Щоб студент не зламав життя власними руками, треба говорити з ними, роз'яснювати і переконувати, - навчати жити по совісті і по честі. Один непродуманий вчинок, скоєне правопорушення або злочин і можна зламати собі все життя. 

Після цього, відвідуючи кабінети правоохоронців, ми мали нагоду задати запитання Мельнику Володимиру Миолайовичу, слідчому слідчого відділення, старшому лейтенанту поліції, який зазначив, що « в сучасному світі людина часто зустрічається з такими негативними соціальними явищами, як наркоманія, п'янство, насилля, агресія, які впливають на формування особистості. Задача співробітників нашого відділу – вберегти хлопців та дівчат від вуличного і сімейного негативу, розвивати в них прагнення до здорового способу життя, забезпечити гідне моральне виховання. Тому подібні інформативні виховні години мають проходити регулярно».

Під час зустрічі багато говорилося про правопорушення, які вже здійснені у цьому році. Виступ Вінницької І.А. супроводжувався «яскравими» прикладами з професійної практики. Відповідаючи на численні запитання, Ірина Анатоліївна поінформувала, що для тих молодих людей, які виявили бажання стати на варті закону і правопорядку триває набір у поліцію.

В ході бесіди панувала привітна атмосфера. Усі присутні отримали максимум корисної інформації.

Куратор 14 – ак групи Борисенко В. В.