+38 (04744) 3-22-13
Меню

Круглий стіл ТОВ «Уніфер» спільно з ТОВ «Седна Агро» на тему: «Аспекти сучасної інтенсивної технології вирощування сої»

Вже багато століть соя належить до головних сільськогосподарських рослин поряд із пшеницею, кукурудзою та рисом. Про те, як сьогодні розвивається виробництво цієї важливої стратегічної культури в Україні, йшлося під час круглого столу, проведеного ТОВ «Уніфер» спільно з ТОВ «Седна Агро» під назвою «Аспекти сучасної інтенсивної технології вирощування сої». Зазначений захід зібрав чимало керівників аграрних формувань Вінничини. 

З доповіддю на тему: „Технологія листкового живлення сої” перед присутніми виступив завідувач кафедри загального землеробства, доцент Карнаух Олександр Борисович, який зауважив, що необхідно вирішити питання підвищення врожайності культури, адже сьогодні українська соя помітно поступається за показниками якості європейській. Він також додав, що високих результатів можливо досягти також, завдяки використанню високопродуктивних сортів та грамотному дотриманню сівозмін. Тому порадив прислухатися до рекомендацій науковців і в якості попередників сої висівати зернові та олійні культури. На завершення, Олександр Борисович висловив свою впевненість у тому, що українська соя може стати конкурентоспроможною за дотримання умов грамотного агротехнічного обробітку.

Під час зібрання були обговорені наступні стратегічні питання, такі як: підвищення продуктивності тваринницької галузі на основі використання сої у кормовиробництві; значне підвищення родючості ґрунтів; вирішення проблеми дефіциту харчового білка; збільшення використання сої на технічні цілі; збільшення валютних надходжень в Україну від виробництва сої тощо.

Присутні отримали багато корисної інформації та залишились задоволеними результатами зустрічі.

В.В. Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства