+38 (04744) 3-22-13
Меню

Консультаційна зустріч із сімейним лікарем

3 жовтня 2018 року студенти 13-аг групи відвідали консультаційну зустріч із сімейним лікарем Ю. Є. Пальчаком, на якій було розглянуто та обговорено актуальні питання медицини: заключення договорів, створення електронних амбулаторних карток, система Helsi (кабінет пацієнта) та інші реформи медицини в Україні.

Юрій Євгенович радо відповідав на питання студентів і викладачів, яких, зокрема, цікавило: «Як же обрати сімейного лікаря, за якими критеріями, якщо людина зареєстрована в районному центрі чи селі?»

«Ви можете обрати будь-якого терапевта для дорослого, або сімейного лікаря для всієї родини, незалежно від місця вашого проживання чи реєстрації. Для цього необхідно підписати з ним декларацію. Підписуючи даний документ, ви гарантуєте собі подальший прямий зв’язок з лікуючим лікарем і в телефонному режимі можете визначитися з часом для огляду, уникаючи черг, бронюючи час який буде зручним для пацієнта» – зазначив доповідач.

Також Юрій Євгенович наголосив на можливості в електронному варіанті зареєструвати свою амбулаторну карту. Тож процедуру декларації можна скоротити, попередньо підготувавши свої дані вдома.

Сучасна медична реформа – це новий підхід до фінансування всієї системи охорони здоров’я, саме для того, щоб кожен громадянин мав рівний доступ до медичних послуг і ліків, гарантованих і покритих державою. 

Таким чином реалізується право громадянина отримувати захист свого здоров’я, а держава надасть фінансові гарантії для здійснення цього права.

В.В. Борисенко, старший викладач кафедри загального землеробства, куратор 13-аг групи